Geen fusie uitkeringsinstanties UWV en SVB

Een fusie tussen uitkeringsinstanties UWV (onder andere WW en WAO) en Sociale Verzekeringsbank (onder andere AOW en kinderbijslag) is van de baan. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) laat een mogelijke fusie niet onderzoeken, zo deelde hij woensdag mee aan de Tweede Kamer.

De regering had eerder een onderzoek toegezegd. Onder meer de PvdA is blij met de stap van Asscher om van onderzoek af te zien. ,,Goed zo. Gaan we niet doen. Aan ’t werk”, twitterde Kamerlid Roos Vermeij.

Linda Voortman (GroenLinks) wijst erop dat beide organisaties een turbulent jaar achter de rug hebben. Er is nu rust nodig en zeker geen fusie: ,,Daarmee creëer je alleen maar een groot moloch waar iedereen in verdwaald.”

Een onderzoeksbureau had eerder al gemeld dat de taakverdeling tussen de twee instanties helder zou zijn en plaatste vraagtekens bij een fusie.

16-03-2016 © ANP / Demet TV