Fractievoorzitters lopen niet warm voor Trump

Donald Trump, die namens de Republikeinen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil meedoen, lijkt niet populair bij de fractievoorzitters in Den Haag. In het Fritsvlog op de site van RTL Nieuws woensdag spreken veel politiek leiders een voorkeur uit voor Hillary Clinton, kandidate bij de Democraten.

,,Alles is beter dan Trump. Die man vind ik eigenlijk heel gevaarlijk voor de wereldpolitiek’’, aldus Emile Roemer (SP). Diederik Samsom (PvdA) wil Clinton ,,omdat Trump de meest gestoorde uitspraken doet de afgelopen weken en gewoon een gevaar voor de rest van de wereld lijkt te zijn”.

Jesse Klaver (GroenLinks) ,,zou het fantastisch vinden als een vrouw voor het eerst president van de Verenigde Staten wordt. Trump is gewoon de grootste mafketel die er op dit moment in de wereld rondloopt”.

CDA-leider Sybrand Buma reageert niet ,,op verkiezingscampagnes aan de andere kant van de wereld”. Voor Kees van der Staaij (SGP) is geen van beiden zijn favoriet. Alexander Pechtold (D66) sms’te: ,,Trump zet mensen tegen elkaar op, daar komt Amerika niet mee vooruit”.

17-03-2016 © ANP / Demet TV