Filmpje Joran met ‘bekentenis’ uitgelekt

Een filmpje waarin Joran van der Sloot lijkt te bekennen dat hij schuldig is aan de moord op Natalee Holloway, dat woensdag naar buiten is gekomen, is bedoeld als ’teaser’ voor een programma dat is verkocht aan Amerika. Het is voortijdig uitgelekt.

Dat heeft RTL Boulevard woensdag gemeld na een telefoongesprek met misdaadjournalist John van den Heuvel. Hij heeft het filmpje onlangs gemaakt met een verborgen camera in de gevangenis in Peru waar Van der Sloot een celstraf uitzit wegens de moord op Stephany Flores in 2010.

In het filmpje zegt Van der Sloot: ,,Ik heb tegen justitie altijd gelogen, nooit de waarheid verteld.” Hij spreekt van een slecht onderzoek waarin de politie niet wist wat ze hem moest vragen, ook niet de rechercheurs die uit Nederland waren overgekomen. Dan vraagt Van den Heuvel of dit geldt voor de Holloway-zaak. ,,Ja, ja, ja, ik ben gewoon schuldig (..) en ik accepteer alles wat ik heb gedaan.”

Onderzoek

Volgens Van den Heuvel doet het Openbaar Ministerie onderzoek naar de nieuwe beweringen van Van der Sloot. Daarom wil hij er nu niet te veel over zeggen.

Het filmpje kwam woensdag naar buiten via de Amerikaanse roddel- en entertainmentmedia Radar Online en The National Enquirer. Zij melden dat de beelden zijn gemaakt in hun opdracht.

17-03-2016 © ANP / Demet TV