‘Europees vastgoed in trek bij investeerders’

De investeringen in Europees vastgoed zijn vorig jaar aanzienlijk toegenomen. Met name internationale investeerders trekken vaker de portemonnee voor bijvoorbeeld kantoren en winkelcentra. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van KPMG naar de investeringen in Europees onroerend goed.

In 2015 werd voor 285 miljard euro geïnvesteerd op de Europese vastgoedmarkt. Dat betekende een toename van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder. Volgens KPMG zijn de investeringen daarmee bijna terug op het niveau van 2007. Toen werd in totaal circa 300 miljard euro uitgegeven aan vastgoed in Europa.

Meer dan de helft van de investeringen gebeurt door internationale investeerders, met name uit de Verenigde Staten en Canada. Opvallend is de sterke toename van Aziatische partijen.

17-03-2016 © ANP / Demet TV