“Onze eenheid is grootste tegengif voor terreur”

Onze eenheid is het grootste tegengif voor terreur. En wij moeten onze doelen blijven nastreven. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vandaag in een reactie op de terreuraanslagen in Istanbul.

Erdoğan: “De terroristische organisatie wil ons land gevangen  zetten in zijn eigen bloedige agenda. Wij weten heel goed dat deze acties erop gericht zijn om ons te ontmoedigen. Daarom zullen wij onze doelen niet vergeten en onze projecten voortzetten.”

Terrorisme blijven bestrijden

Met betrekking tot de terreuracties liet de Turkse president verder weten dat Turkije zal blijven strijden tegen terreur. Ook liet president Erdogan weten alle middelen in te zetten om resultaat te bereiken. “Onze staat zal zowel met militaire middelen als met zijn politiemacht al zijn middelen inzetten om met de terreurorganisatie en de machten die achter de terreurorganisatie schuilen blijven bestrijden. Net zoals de terreurorganisatie nieuwe methodes ontwikkelt om ons aan te vallen, zullen wij ook nieuwe middelen ontwikkelen om op korte termijn resultaten te boeken. Maar daarvoor moet u, uw eenheid en solidariteit niet verliezen. Want dat is de grootste tegengif voor terreur,” aldus Erdoğan.

Verder liet de Turkse president zich uit over de mensenrechten en de democratie in Turkije. Hij is van mening dat Turkije zijn sterke houding ondanks alle provocaties van de terreurorganisaties voort moet blijven zetten. “Wij bestrijden niet de democratie maar de terreur, niet vrijheden maar  terroristen en niet de mensenrechten maar terroristische daden,” liet de president van Turkije weten.

Daarmee onderstreept de Turkse president nogmaals dat Turkije de vrijheden van minderheden in het land respecteert, maar dat het zich zal blijven verzetten tegen alle vormen van terreur.

21-03-2016 © Demet TV