‘Beter informatie delen tegen motorbendes’

Burgemeesters, andere bestuurders en de politie in de Benelux en Duitsland moeten, vooral in de grensgebieden, beter informatie gaan uitwisselen om criminele motorbendes aan te kunnen pakken. Dat staat in een rapport van het Secretariaat-generaal van de Benelux, dat maandag in Amsterdam is gepresenteerd.

Vooral de Euregio Maas-Rijn (zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen) kampt met motorbendes.

Nu is het nog zo dat niet alle bestuurlijke informatie zomaar gedeeld mag worden met een ander land. Ook is er soms gebrek aan overleg tussen gemeenten aan weerszijden van de grens. Daarom zou het politieverdrag in kwestie moeten worden gewijzigd. Ook zou er een proef moeten komen voor een samenwerkingsproject van deelnemers uit verschillende hoeken en landen, aldus de opstellers van het rapport.

Dat zou uiteindelijk een internationaal informatie- en expertisecentrum in de Euregio Maas-Rijn kunnen worden.

21-03-2016 © ANP / Demet TV