‘Meer files aan grens door extra controles’

Automobilisten die vanuit België naar Nederland rijden, moeten woensdag vanwege grenscontroles opnieuw rekening houden met files. Ook in de dagen erna hebben de controles vermoedelijk gevolgen voor verkeer dat de grens wil oversteken, waarschuwde de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagavond laat.

Door de intensieve grenscontroles na de aanslagen in Brussel stonden dinsdag al lange files aan de grens. Vanuit België was de wachttijd op de A4 naar Bergen op Zoom rond 19.00 uur bijna een uur en door files op de E314 tussen Brussel en Heerlen zelfs anderhalf uur.

De politie liet weten de grens ,,zo lang als nodig” is intensief te blijven bewaken. Dat heeft volgens de verkeersdienst mogelijk ook gevolgen voor verkeer dat de Duitse grens wil oversteken. ,,De Duitse politie controleert verkeer dat vanuit Nederland de Bondsrepubliek inreist”, aldus de VID.

23-03-2016 © ANP / Demet TV