Haags zwembad weer dicht na onwel worden zwemsters

Zwembad de Houtzagerij in Den Haag blijft donderdag gesloten. De gemeente liet dat weten, nadat twaalf badgasten woensdagavond onwel waren geworden. De oorzaak is nog niet gevonden, daarom is meer onderzoek nodig. Alle mensen die onwel waren geworden, zijn nagekeken door ambulanepersoneel. Een van hen moest uiteindelijk naar het ziekenhuis, liet de brandweer weten.

In het zwembad in de Haagse Schilderwijk was het woensdagavond vrouwenzwemmen. In totaal waren meer dan vijftig zwemsters aanwezig. In eerste instantie voelden een of twee dames zich niet lekker. ,,Toen dat er snel meer werden, is besloten het zwembad te ontruimen”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Begin deze maand gebeurde iets soortgelijks in de Houtzagerij. Toen werden veertig leerlingen van een basisschool onwel na het schoolzwemmen. Uit onderzoek door ambulancepersoneel bleek toen dat in het bloed van tien kinderen en twee leerkrachten licht verhoogde waarden van koolmonoxide (CO) zaten, aldus de GGD. Er werden geen andere oorzaak voor de massale misselijkheid gevonden.

,,Vanavond hebben we ook CO-metingen verricht, maar daar is niets vreemds uitgekomen”, zei de woordvoerder van de brandweer. Hij wees erop dat niet vaststaat dat de verhoogde CO-waarden in het zwembad zijn ontstaan.

24-03-2016 © ANP / Demet TV