Moslims en vredesbeweging herdenken samen

Met een minuut stilte en een ingetogen vredesmanifestatie willen diverse moslimorganisaties vrijdagmiddag op de Dam in Amsterdam hun steun betuigen aan België, na de bloedige aanslagen van dinsdag. Ze organiseren de bijeenkomst samen met andere organisaties, zoals vredesorganisatie PAX en het Humanistisch Verbond.

Met de manifestatie willen de organisaties ,,slachtoffers van terreur en oorlog wereldwijd” herdenken en ,,solidariteit betuigen aan iedereen die getroffen is door deze walgelijke daden, waar dan ook”. Op de lijst van initiatiefnemers staan vooral Marokkaanse raden en samenwerkingsverbanden, zoals de Raad van Marokkaanse Moskeëen Nederland (RMMN), het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON). Ze hopen dat burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan als spreker aanwezig zal zijn en ook joodse organisaties zullen aansluiten.

,,Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt”, zei een woordvoerder van de RMMN eerder.

24-03-2016 © ANP / Demet TV