Categories Nieuws Artikelen

Ontslag Belgische ministers na uitspraak Erdogan

Twee Belgische ministers hebben hun ontslag aangeboden wegens het terugsturen uit Turkije van de man die zich dinsdag opblies in de luchthaven van Brussel. Maar premier Charles Michel heeft het ontslag geweigerd van minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon en zijn Justitiecollega Koen Geens.

België zit net als Nederland in het nauw na uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat Turkije vorige zomer de Belg Ibrahim El Bakraoui heeft teruggestuurd naar Nederland. El Bakraoui stond niet gesignaleerd als terrorist, maar was wel voorwaardelijk vrij voor overvallen met kalasjnikovs. België is ingelicht, maar pas een kleine week nadat de man al was aangekomen in Nederland, klinkt het.

Een parlementaire onderzoekscommissie wordt opgericht naar de aanslagen in Brussel. Deze commissie moet onder meer duidelijkheid scheppen over het terugsturen van El Bakraoui.

24-03-2016