Drukte op wegen door toeristen en ongeval

Na een rustige ochtendspits is het in de loop van vrijdag toch nog druk geworden op de Nederlandse wegen, vooral in het zuiden en midden van het land. Oorzaken zijn Duitse en Belgische toeristen en een ongeluk op de A1 bij Muiden, meldt de ANWB.

Op de A1 is in de richting Amsterdam een auto met aanhanger geschaard. Twee rijstroken zijn er dicht waarachter een file van negen kilometer is ontstaan. De vertraging is opgelopen tot ruim een uur.

Verder is het druk op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem. Veel Duitsers bezoeken deze paasdagen ons land. Ook vanuit België stromen toeristen toe. Die krijgen op de A4 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom te maken met grenscontroles. Er staat zes kilometer file. De vertraging is bijna 30 minuten.

25-03-2016