Fransman werkt niet mee aan snelle uitlevering

De Franse terreurverdachte (32) die zondag in Rotterdam werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag, werkt niet mee aan zijn snelle uitlevering naar Frankrijk. Volgens het Openbaar Ministerie betekent dit dat de rechtbank binnen negentig dagen moet beslissen of de vermeende terrorist wordt uitgeleverd.

Frankrijk had Nederland om zijn aanhouding gevraagd. De Fransman was naar voren gekomen in een terrorisme-onderzoek. Volgens Franse media gaat het om Anis B.

Hij zou een kompaan zijn van de onlangs gearresteerde terreurverdachte Reda Kriket. Kriket (34) is de man die donderdag in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt is opgepakt. Na zijn arrestatie en een huiszoeking in zijn woning in Argenteuil, meldden de Franse autoriteiten dat hij al heel ver was met het voorbereiden van een aanslag.

29-03-2016 © ANP / Demet TV