Kamer ruziet over rol islam bij aanslagen

“Moslimterroristen bewegen zich als vissen in het water van de moslimgemeenschappen. Ook protesteren moslims nauwelijks tegen de radicaalislamitische terreur.” Op deze manier opende PVV-leider Geert Wilders dinsdag in de Tweede Kamer een debat over de aanslagen in Brussel. Andere oppositiepartijen dienden hem meteen van repliek.

Wilders wees erop dat een terrorist die betrokken was bij de aanslagen in Parijs, zich maandenlang vrijelijk kon bewegen in de Brusselse gemeente Molenbeek waar veel moslims wonen. ,,We hebben een monster geïmporteerd en dat is de islam”, constateerde hij.

D66-leider Alexander Pechtold uitte meteen zijn ongenoegen: ,,Mensen zijn verantwoordelijk hoe ze omgaan met hun geloof.” Volgens hem generaliseert Wilders en gooit hij iedereen op een hoop. Ook DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu en SP-kopstuk Emile Roemer verweet Wilders een hele bevolkingsgroep over een kam te scheren en te stellen dat ze niet deugen en minderwaardig zijn.

29-03-2016 © Demet TV