Categories Nieuws Artikelen

Weer inval in Rotterdam in onderzoek terreur

Na de arrestatie van vier terreurverdachten afgelopen weekend, heeft een speciale politie-eenheid opnieuw een inval gedaan in Rotterdam. ln de nacht van dinsdag op woensdag doorzochten politiemensen een woning aan de Oudedijk in de wijk Kralingen. De inval kwam voort uit het lopende onderzoek naar terrorisme, bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Omwonenden moesten uit voorzorg hun huis uit. Om hoeveel mensen het gaat, kon de woordvoerder niet zeggen. Ooggetuigen lieten weten dat de buurtbewoners met twee bussen naar een opvanglocatie werden gebracht.

Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan in de woning. Er is niemand aangehouden. Het OM wil pas woensdag een nadere toelichting geven op de inval. Of binnen iets is gevonden, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Tijdens de eerdere invallen pakte de politie in Rotterdam-West de Fransman Anis B. (32) op. Hij wordt door de Franse autoriteiten verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ook drie Algerijnen zitten vast. In woningen aan de Mathenesserweg en de Burgemeester Meineszstraat waar de verdachten verbleven nam de politie munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en gegevensdragers in beslag.

30-03-2016 © ANP