Mohamed A. vrijgesproken van terrorisme

De 23-jarige Mohamed A. uit Delft is woensdag in hoger beroep vrijgesproken van voorbereidingshandelingen voor terroristische misdrijven en het financieren van terrorisme. Volgens het gerechtshof uit Den Haag dat deze zaak behandelde in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol, is daar onvoldoende bewijs voor.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde A. juni vorig jaar nog wel voor terrorisme en legde hem vier jaar celstraf op. A. kreeg die straf omdat hij met de buit van een geplande overval de jihadistische strijd in Syrië zou hebben willen steunen. Volgens het Openbaar Ministerie is de man uit Delft in 2013 zelf in Syrië geweest.

Het hof heeft A. voor de voorbereiding van de geplande overval en het verboden wapenbezit wel veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

30-03-2016 © ANP / Demet TV