Categories Nieuws Artikelen

Nederland wijst kritiek Erdogan van de hand

De bewering van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat België en Nederland weinig snappen van jihadisme, wordt ,,helemaal niet herkend” door veiligheidsminister Ard van der Steur. Dat zei de bewindsman vrijdagochtend over de uitlatingen van de president op CNN.

,,We weten heel veel van terrorisme en jihadisme. We hebben het behoorlijk in de gaten en voor zover dat gaat, goed onder controle”, aldus Van der Steur. ,,We weten wat we zouden moeten willen weten en we zijn elke dag bezig onze kennis nog verder te vergroten.”

Hij wees erop dat een veiligheid van 100 procent niet te geven is, maar dat er alles aan gedaan wordt om de kans op een aanslag zo klein mogelijk te houden. ,,100.000 mensen werken er onder mijn verantwoordelijkheid dag in, dag uit aan om Nederland veilig te houden.”

Minister Ronald Plasterk (Veiligheidsdiensten) zei dat Nederland doet ,,wat het redelijkerwijs kan en moet doen”.

01-04-2016 © ANP / Demet TV