Winkeliers in eurolanden zetten iets meer om

Winkeliers in de negentien eurolanden hebben in februari iets meer omzet geboekt dan in januari. Het Europese statistiekbureau Eurostat maakte dinsdag bekend de omzetgroei op 0,2 procent te schatten. De plus op maandbasis in januari werd bijgesteld van 0,4 naar 0,3 procent.

In vergelijking met februari vorig jaar namen de detailhandelsverkopen met 2,4 procent toe. In de gehele Europese Unie, die 28 lidstaten telt, daalden de verkopen ten opzichte van januari met 0,1 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 3 procent.

De sterkste groei op maandbasis werd gemeten in Luxemburg (plus 4,9 procent) en Portugal (plus 2,7 procent), terwijl Polen (min 2,9 procent) en Estland (min 2,2 procent) de sterkste dalingen kenden.

Afzonderlijke cijfers over de Nederlandse detailhandel zijn nog niet beschikbaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert die op 15 april.

05-04-2016 © ANP /  Demet TV