Al 10.000 briefstemmen voor referendum

Zeker tienduizend Nederlanders in het buitenland hebben al een stem uitgebracht over het associatieverdrag met Oekraïne. Dat liet het Bureau Verkiezingen van de gemeente Den Haag, waar een deel van de stemmen binnenkomt, dinsdag weten.

Nederlanders in den vreemde kunnen voor verkiezingen een stempas toe laten sturen. Zij kunnen dan vervolgens hun stem opsturen naar het Bureau Verkiezingen of naar een van zeventien Nederlandse ambassades. Bij de gemeente Den Haag zijn tot dinsdag 9999 stemmen binnengekomen, liet een woordvoerder weten.

In totaal hebben 16.169 Nederlanders in het buitenland zich geregistreerd voor het referendum. Hoeveel stemmen er bij de ambassades zijn binnengekomen is niet bekend. De officiële telling van de stemmen vindt woensdag plaats, op de dag van het referendum.

06-04-2016 © ANP / Demet TV