Categories Nieuws Artikelen

OM onderzoekt oproep brandstichting moskee

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Pegida-activiste Nel Stins tijdens een demonstratie in Utrecht strafbare uitlatingen heeft gedaan. Dat antwoordt de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen maandag op vragen van de plaatselijke SP-fractie.

Tijdens de rustig verlopen demonstratie op 19 maart is niemand aangehouden. Later circuleerde op YouTube een filmpje, waarop de oproep van Stins is te zien. ,,De brand erin, in de moskeeën. Kom maar op politie, arresteer me maar”, daagt ze uit. Bij de politie is volgens Van Zanen aangifte gedaan van een oproep tot geweld.

Eerder dit jaar is een poging tot brandstichting gedaan bij een moskee in Enschede. Ook ontvingen tientallen moskeeën brieven waarin ze werden bedreigd met geweld.

11-04-2016 © ANP / Demet TV