Categories Nieuws Artikelen

‘Steeds minder mkb’ers vragen om hulp

Het aantal bijstandsaanvragen door mkb-ondernemers blijft flink afnemen. Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) duidt dit erop dat het steeds beter gaat met het mkb en dat er komende maanden ook minder faillissementen te verwachten zijn.

In het eerste kwartaal zakte het aantal aanvragen met zo’n 30 procent op jaarbasis tot circa 1750, aldus het IMK. Het gaat om aanvragen van zelfstandige ondernemers die in nood verkeren en bij gemeenten een beroep doen op bijstandsverlening in de vorm van krediet of een uitkering.

Volgens het IMK vormen de cijfers een goede voorspeller voor de faillissementsrapportages van een half jaar later. Voor heel 2016 rekent de organisatie, die voor gemeenten de levensvatbaarheid van kleinere bedrijven onderzoekt, op ongeveer 7000 aanvragen, tegen 10.000 vorig jaar.

11-04-2016 © ANP / Demet TV