Tien tips over vondeling Den Haag

Bij de politie zijn tien tips binnengekomen over de baby die in september vorig jaar te vondeling werd gelegd in Den Haag. Aan de zaak werd dinsdag opnieuw aandacht besteed in Opsporing Verzocht. Het pasgeboren meisje werd ’s nachts gevonden in een tuin aan het Larenseplein. Er was een briefje achtergelaten.

In elk geval een deel van de tips is bruikbaar, aldus een woordvoerster van de politie woensdag. ,,Maar we hopen nog dat de moeder zal reageren of dat iemand het handschrift op het briefje herkent.” Ook hoopt de politie dat de fietser zich meldt die in de bewuste nacht over het plein fietste, op het moment dat de baby werd gevonden.

In september besteedde het opsporingsprogramma ook al aandacht aan de vondeling. Toen kwamen maar twee tips binnen, die niet naar de ouders leidden.

Met het kind gaat het volgens de politie goed.

13-04-2016 © ANP / Demet TV