Verdachte Schiphol blijft vast

De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een ‘verdachte situatie’ zit ook woensdag nog vast. Dat liet de marechaussee woensdag weten.

Volgens een woordvoerder is de marechaussee nog druk bezig met het onderzoek naar de verdachte. Hij kan nog niet zeggen wat de directe aanleiding was om de man aan te houden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht dinsdagavond zijn achtergebleven bagage, maar daar bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten. Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.

Na arrestatie van de man op Schiphol werd ook station Leiden Centraal enige tijd afgezet. Dit had volgens de de politie te maken met onderzoek in de trein waarmee de verdachte naar de luchthaven was gereisd. De trein werd met een speurhond onderzocht op de aanwezigheid van explosieven maar er werd niets gevonden.

13-04-2016 © ANP / Demet TV