Regeringsoverleg Rutte en Merkel in Eindhoven

Voor de tweede keer vindt er regeringsoverleg plaats tussen Nederland en Duitsland. Premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel ontmoeten elkaar volgende week donderdag in Eindhoven. Innovatie zal het centrale thema zijn.

In 2013 vergaderden het Duitse en Nederlandse kabinet voor het eerst samen. Dat gebeurde toen in Kleve net over de grens bij Nijmegen. De bijeenkomsten moeten de toch al intensieve samenwerking tussen de belangrijke handelspartners nog verder versterken.

Merkel gaat onder meer langs bij chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven. Dat bedrijf werkt nauw samen met het Duitse Zeiss (cameralenzen). Eerder op de dag krijgt Merkel in Middelburg nog de International Four Freedoms Award uit handen van premier Rutte.

Van Duitse zijde komt verder vicebondskanselier en minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel, minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken, minister Peter Altmaier voor Bijzondere Opdrachten en staatssecretaris Georg Schütte van Onderwijs. Met Rutte komen Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), Henk Kamp (Economische Zaken) en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) mee.

13-04-2016 © ANP / Demet TV