Man ligt maanden dood in huis

In Meppel is een zeventigjarige man gevonden die maanden dood in zijn woning heeft gelegen. De politie ging poolshoogte nemen na meldingen van buren over stankoverlast. Ook lag er veel post in de brievenbus, waarvan een deel al in het najaar was bezorgd.

Hoe lang de man dood in zijn appartement heeft gelegen is niet te zeggen, aldus een politiewoordvoerster. Volgens omwonenden was de man heel erg op zichzelf en zagen ze hem weinig. Onderzoek heeft aangetoond dat de man een natuurlijke dood is gestorven, zei de woordvoerster zaterdag.

De dode man werd dinsdag al gevonden. Dat het niet eerder naar buiten is gekomen, heeft er volgens de woordvoerster mee te maken dat de politie van dit soort zaken geen melding maakt. Pas na berichten in lokale en regionale media is de vondst bekend geworden.

16-04-2016 © ANP / Demet TV