Bestuurder zonder rijbewijs ramt politieauto

Een 30-jarige man uit Haarlem heeft zaterdagmorgen vroeg op de Stentorstraat in Amsterdam met een politieauto geramd. De man reed tegen de wagen aan, nadat agenten hem bij een controle aan de kant hadden willen zetten.

Na de botsing vluchtte de automobilist met hoge snelheid richting Oostzaan. Agenten zetten de achtervolging in en reden de automobilist op de Dors/Kerkstraat in Oostzaan van de weg. De automobilist werd direct aangehouden. Hij wordt verdacht van doodslag. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook vermoedde de politie dat de man onder invloed van drugs en/of alcohol was. Om daarover uitsluitsel te krijgen, heeft een arts bloed bij de bestuurder afgenomen.

De man had een 34-jarige passagier uit Haarlem in de auto die tevergeefs probeerde te ontsnappen. De passagier bleek een bekende van de politie te zijn. Hij had nog een straf openstaan.

16-04-2016 © ANP / Demet TV