Turks megaproject bijna afgerond

De hangbrug dat ervoor moet zorgen dat de reistijd tussen Istanbul en Izmir verkort wordt naar 3,5 uur wordt naar verwachting in mei afgerond. Dat laat Anatolia Agency vandaag weten. Duizenden Turken in Nederland en andere Europese landen die elk jaar met hun auto naar Turkije reizen, zullen dan ook gebruik kunnen maken van de brug.

Op dit moment bedraagt de reistijd tussen Istanbul en Izmir ongeveer 9 uur. Na de afronding van de hangbrug zal de reistijd tussen deze Turkse steden ruim halveren. Bij de opening van de brug  zullen ook de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Turkse premier Ahmet Davutoğlu aanwezig zijn.

De brug wordt 252 meter hoog en 2700 meter lang. Daarmee behoort het tot een van de grootste bruggen van de wereld. De brug zal eind mei in gebruik wordt genomen.

20-04-2016 © Demet TV