Kalverboer beëdigd als Kinderombudsman

Margrite Kalverboer is woensdagmiddag in de Tweede Kamer beëdigd als Kinderombudsman. Ze is de tweede ombudsman die speciaal opkomt voor de belangen van kinderen. Ze volgt Marc Dullaert op. Zijn termijn werd niet verlengd.

,,Ik wil iets doen voor kinderen die buiten het directe blikveld vallen, zoals kinderen die mishandeld worden en die we niet kennen, kinderen van kwetsbare ouders die te zware lasten dragen”, aldus Kalverboer.

Ze neemt eerst de tijd om zich in te werken: ,,Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste van de wereld. Maar er vallen ook steeds meer buiten de samenleving. De afgelopen jaren is er een goede inventarisatie gemaakt van wat er mis is, ik wil nu kijken wat we daar aan kunnen doen en hoe. Ik wil daarover van gedachten wisselen met deskundigen maar ook met kinderen.”

20-04-2016 © ANP / Demet TV