Vier jaar cel geëist tegen terreurverdachte

Tegen terreurverdachte Mohamed B. (28) is in hoger beroep vier jaar cel geëist. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie voorbereidingen getroffen voor het plegen van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Ook beschuldigt de aanklager de man uit Amsterdam ervan dat hij zich had willen aansluiten bij de terreurorganisatie IS.

B. profileerde zich via Facebook als een aanhanger van IS. Hij zei in vele chatgesprekken dat hij naar Syrië of Irak wilde vertrekken. Ook heeft hij tijdens chatgesprekken vragen gesteld over hoe een bom wordt gemaakt en gezegd dat hij explosieven wilde maken om de Amerikaanse ambassade op te blazen, aldus het OM.

De rechtbank sprak B. eerder vrij, omdat hij in de ogen van de rechters een fantast zou zijn en uit stoerdoenerij zijn uitlatingen had gedaan.,

20-04-2016 © ANP / Demet TV