Categories Nieuws Artikelen

Turks consulaat komt met verklaring over oproep

De oproep van het Turkse consulaat (zie hier) om melding te maken van haatdragende uitingen richting Turken en de Turkse president Erdogan, zijn niet gedaan uit naam van de Turkse Consul-Generaal Sadin Ayyildiz. Dat laat het Turkse consulaat zojuist per e-mail weten. Een kopie van de e-mail is in het bezit van Demet TV.

Volgens de e-mail is de oproep gedaan door een ambtenaar van het Turkse consulaat. “Hij bedoelde het goed en wilde alleen de omvang van de haatdragende uitingen richting de Turkse gemeenschap in Nederland en de Turkse president Erdogan weten,” aldus het Turkse consulaat. “Het is niks meer dan dat.”

Het consulaat eindigt zijn verklaring met de woorden dat het volgens het verdrag van Wenen hun “verantwoordelijkheid” is om gevallen van “haat” en “bedreigingen” richting Turkse burgers te melden bij de verantwoordelijke instanties.

21-04-2016 Demet TV