Turkije voert afspraken met succes uit

Turkije voert de afspraken die met Europa zijn gemaakt om Syrische vluchtelingen op te vangen met succes uit. En de afspraken met Turkije leveren positieve resultaten op. Dat zegt minister Kocias van Buitenlandse Zaken van Griekenland.

De uitspraken van de Griekse minister komen na een tweedaags overleg met zijn collegaministers van Bulgarije, Macedonië en Albanië. In een gezamenlijke persconferentie benadrukte de minister het succesvolle optreden van Turkije. “We hebben geconstateerd dat Turkije de afspraken met succes uitvoert”.

Dankzij de overeenkomst met Turkije is het aantal vluchtelingen die de oversteek  naar de Griekse eilanden maken in grote mate afgenomen, aldus de Griekse minister van Buitenlandse Zaken.

Het afgelopen maand heeft Turkije samen met Europa gewerkt aan een oplossing van de vluchtelingencrisis. Ondanks het feit dat Turkije vanwege humanitaire redenen Europa een helpende hand wilde bieden, schreven veel kranten dat Turkije uit was op de 6 miljard euro die Europa zou stoppen in de plannen. De Turkse premier Davutoglu liet zijn ongenoegen hierover uit tijdens een EU-top met Turkije.

Zie video hier.

22-04-2016 © Demet TV

Turkije: Wij vragen geen geld, van niemand.