Ontvoering kinderen naar Polen neemt toe

Er is een opvallende stijging van het aantal kinderen dat na een vechtscheiding door één ouder wordt ontvoerd naar Polen. Dit schrijft het Centrum Internationale Kinderontvoering vrijdag in zijn jaarverslag. De stijging komt volgens het centrum door arbeidsmigratie en het grotere aantal gemengde huwelijken.

Bij het Centrum IKO zijn vorig jaar de ontvoeringen van 237 kinderen door één ouder gemeld. Het aantal ontvoeringen door de moeder is gestegen van 70 naar 80 procent van de gevallen. Het gaat meestal om jonge kinderen van gemiddeld drie jaar.

Naast Polen staan Duitsland en België in de top drie van landen waar kinderen naartoe worden meegenomen. In de top drie van landen waaruit kinderen worden ontvoerd, staan België, India en Kenia.

25-04-2016 © ANP / Demet TV