Doodrijder Marokkaanse Nasim (3) meldt zich

De bestuurder die woensdagmiddag de driejarige Marokkaanse Nasim in Breda heeft doodgereden, heeft zich woensdagavond bij de politie gemeld. Het gaat om een achttienjarige man uit de stad. Hij is aangehouden, laat de politie weten.

Na een tip is hoogstwaarschijnlijk ook zijn auto in de loop van de avond aangetroffen in de wijk Heusdenhout.

De Marokkaanse Nasim overleed woensdagmiddag rond 15.50 uur in de Veurnestraat nadat hij was aangereden door een auto. De automobilist reed na de aanrijding direct door. Het jochie is waarschijnlijk tientallen meters meegesleurd door de auto, aldus een woordvoerder van de politie.

De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor Nasim doen, hij overleed ter plekke. Het is nog niet duidelijk hoe het kind op de weg is beland. Mogelijk is hij vanaf de stoep tussen geparkeerde auto’s door op straat gekomen.

,,De vader van het gezin is niet thuis”, vertelt een buurtgenoot die de familie van het slachtoffer kent. ,,Hij is op familiebezoek in Marokko. De moeder en haar andere kinderen zijn hier gebleven.” Hij weet te vertellen dat het gezin in de Stadenstraat woont, pal om de hoek waar het ongeluk is gebeurd.

Direct na de aanrijding is de politie met veel eenheden op zoek gegaan naar de bestuurder.

Lees ook: 3-jarige doodgereden, automobilist rijdt door

UPDATE: Verschillende bronnen melden dat de vader van het gezin voor de begrafenis van zijn moeder naar Marokko was. Nu zijn zoontje is overleden, probeert hij zo snel mogelijk naar Nederland te komen.

27-04-2016 ANP / Demet TV

Volg Demet TV op facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse en Turkse Nederlanders.