Politie: meer duidelijkheid over doodrijder Nasim (3)

De politie hoopt donderdag duidelijk te krijgen waarom een 18-jarige Bredanaar woensdagmiddag doorreed nadat hij de Marokkaanse jongetje Nasim van drie jaar oud had aangereden. Nasim overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De bestuurder meldde zich woensdagavond bij een politiebureau. Hij wordt donderdag gehoord. ,,We hopen duidelijk te krijgen waarom hij is doorgereden”, zei de woordvoerder van de politie tegen de NOS. ,,We gaan onderzoeken of hij onvoorzichtig heeft gereden. Ook wordt gekeken wat hem ten laste wordt gelegd.”

De politie vond na een tip de auto van de jongen terug. Hij meldde zich niet veel later bij het politiebureau. Het is nog niet duidelijk hoe het kind op de weg is beland. Mogelijk is hij vanaf de stoep tussen geparkeerde auto’s door op straat gekomen. Het jochie is waarschijnlijk tientallen meters meegesleurd door de auto, aldus de politie.

28-04-2016 © ANP / Demet TV

Volg Demet TV op facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse en Turkse Nederlanders.