Woensdag akkoord voor visumvrij reizen Turken

Turken in Turkije kunnen vanaf juli zonder visum naar Europa reizen. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat de Europese Commissie woensdag hiertoe een voorstel doen. Met dit voorstel wordt de opheffing van de visumplicht met drie maanden vervroegd.

Naar verwachting zal de Europese Commissie woensdag voorwaardelijk toestemming geven omdat Turkije de meeste criteria inmiddels heeft gehaald. Turkije moest voldoen aan 72 voorwaarden om visumvrij reizen mogelijk te maken.

De opheffing van de visa voor Turkije is onderdeel van de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU. Op 18 maart werd de deal met Turkije gesloten. In ruil voor het terugnemen van vluchtelingen, mogen Turkse staatsburgers visumvrij reizen.

Andersom hebben ook Europeanen geen visum meer nodig als zij naar Turkije reizen.

Laatste update, lees ook: Europa maakt weg vrij voor visumvrij reizen Turken (met video)

03-05-2016 © Demet TV