Wij gaan keihard door ondanks alle bedreigingen

De politieke beweging DENK van oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk zal zich niks aantrekken van de recente bedreigingen en blijft de stem laten horen van mensen die zich onvoldoende gehoord voelen. Dat laat partijvoorzitter Selcuk Ozturk in een reactie aan Demet TV weten.

Vandaag werd bekend dat Tunahan Kuzu zowel via social media als via andere kanalen wordt bedreigd. Aan Demet TV zegt Ozturk dat de bedreigingen het gevolg zijn van de negatieve uitlatingen van verschillende Kamerleden in de media. “Zowel Kamerleden als  de media hebben zonder gegronde redenen DENK-Kamerleden afgebeeld als landverraders. Het enige wat wij hebben gezegd is dat Ebru Umar zich aan de wet moet houden,” aldus Ozturk. “Omdat wij niet meegaan met de mainstream wil de media ons “lynchen”.

Vrijheid van meningsuiting

Volgens Ozturk blijkt na de bedreigingen aan het adres van collega-Kamerlid Kuzu dat de vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen geldt. “We praten over de vrijheid van meningsuiting. Blijkbaar is dat de vrijheid voor één enkele mening. Als je een andere mening hebt, word je bedreigd.”

DENK zegt dat ze aangifte zullen doen bij de politie. Ook zullen ze Kamervragen stellen en beveiliging eisen voor volksvertegenwoordigers die worden bedreigd.

05-05-2016 Door: Demet TV