A1 dicht voor plaatsen spoorbrug Muiderberg

De snelweg A1 gaat vrijdagavond tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg in beide richtingen helemaal dicht. Voor automobilisten ontstaat daardoor grote hinder, zo waarschuwt Rijkswaterstaat donderdag.

De gehele afsluiting is nodig vanwege het transport van de nieuwe spoorbrug Muiderberg, die de A1 met behulp van speciale voertuigen schuin zal oversteken. Het afsluiten van enkele rijstroken alleen is daarom niet genoeg, daarvoor is de spoorbrug te groot.

Vrijdagavond om 20.00 uur gaat de A1dicht. De afsluiting duurt tot zaterdagmiddag 12.00 uur. Voor automobilisten is het ook niet mogelijk om van de A6 naar de A1 richting Amsterdam en ’t Gooi te gaan. Ook zijn enkele lokale wegen afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

Het verkeer wordt lokaal, regionaal én landelijk omgeleid. Mensen die vanuit Amsterdam richting Almere of het oosten van Nederland moeten, kunnen het beste de A1, de A12 en de A27 nemen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Verkeer vanuit Groningen en Friesland wordt bij Joure via de A7 (Afsluitdijk) richting Amsterdam en Schiphol geleid.

De nieuwe spoorbrug Muiderberg is sinds 2014 in aanbouw. Het verplaatsen van de 255 meter lange en 55 meter hoge brug is een ingewikkelde operatie. De brug weegt 8400 ton en bevat volgens Rijkswaterstaat net zoveel staal als de Eiffeltoren.

05-05-2016 © ANP