Eerste lokale zomerse dag

Voor het eerst in 2016 komt de temperatuur vrijdag op enkele plaatsen in Nederland boven de 25 graden uit. Daarmee wordt het de eerste lokale zomerse dag van het jaar, meldt weerbureau Weeronline vrijdag.

Kanshebbers om als eerste de grens van de zomerse 25 graden te passeren zijn de Limburgse plaatsen Ell en Arcen, maar ook in Noord-Brabant en in de duinen in het westen van het land kan het ruim 25 graden worden.

Zaterdag wordt het nog warmer en stijgt de temperatuur in het midden en zuiden van het land naar 25 tot 27 graden. In De Bilt wordt een maximumtemperatuur van ongeveer 26 graden verwacht. Als dit gebeurt, is het in Nederland de eerste officiële zomerse dag van het jaar.

De laatste keer dat het in Nederland 25 graden of meer werd, was op 31 augustus.

06-05-2016 © ANP / Demet TV