Koning houdt toespraak in Europees Parlement

Koning Willem-Alexander houdt woensdag 25 mei een toespraak in het Europees Parlement. Hij doet dat tijdens een plenaire vergadering ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend.

Willem-Alexander spreekt het parlement toe voorafgaand aan zijn ontmoeting met Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement (EP). De koning gaat ook in gesprek met de fractievoorzitters van het parlement en de Nederlandse Europarlementariërs. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PVEU) met medewerkers van de PVEU en medewerkers van de Nederlandse ambassade. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vergezelt de koning.

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie.

06-05-2016 © ANP / Demet TV