Marokkaanse Consul in gesprek met Marokkaanse jongeren

De Marokkaanse consul-generaal Khalid Guelzim gaat in gesprek met de Marokkaanse jongeren in de wijk Veldhuizen in Ede. Dat is een van de uitkomsten van een gesprek dat vrijdag plaatsvond tussen burgemeester Cees van der Knaap, wethouder Marije Eleveld van wijkwerk en minderhedenbeleid, de politie en Guelzim zelf.

Een groep van tientallen jongeren – meestal van Marokkaanse komaf – zorgt sinds enige tijd voor ongeregeldheden in met name het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst in Ede. Daar was tot voor kort een theehuis dat door jongeren werd bezocht. Dat is wegens de sloop eveneens gesloten.

Burgemeester Van der Knaap stelde dinsdag voor het komende half jaar een samenscholingsverbod in voor de wijk Veldhuizen. Van der Knaap liet vrijdag weten het toe te juichen dat Guelzim met vertegenwoordigers van verschillende Marokkaanse groeperingen gaat praten.

06-05-2016 © ANP / Demet TV