‘Nog steeds snoep en fris te koop op school’

Veel middelbare scholen voeren een beleid om in pauzes gezonde voeding aan te bieden, maar toch staan op verreweg de meeste van die scholen nog frisdrank- en snackautomaten. Die automaten staan een gezonde school in de weg, vindt het RIVM, het volksgezondheidsinstituut van de overheid.

Op negen van de tien mbo-scholen (91 procent) staan nog steeds snackautomaten in het gebouw, bij de overige middelbare scholen is dat percentage flink lager: 70 procent. Gezonde snacks zijn in die automaten niet of nauwelijks te vinden. Het instituut noemt dat teleurstellend: ,,Je kunt als school nóg zo met gezonde voeding bezig zijn, als je niets aan de inhoud van de automaten doet, verlies je het effect”.

Maandag publiceert het RIVM het onderzoek De voedingsomgeving op scholen.

09-05-2016 ANP