Amsterdam hield 27 miljoen euro over

Amsterdam heeft 2015 afgesloten met een positief financieel resultaat van 27 miljoen euro. Dat is onder meer te danken aan de aantrekkende economie en de groei van de stad, zo staat in de jaarrekening die het Amsterdamse college woensdag heeft gepresenteerd.

Het aantal bijstandsgerechtigden daalde voor het eerst sinds de crisis. Ruim 6300 van hen vonden in 2015 een baan. Verder kreeg de stad er ruim 6000 banen bij door de komst van een recordaantal van 140 nieuwe buitenlandse bedrijven en de uitbreiding van 35 al gevestigde buitenlandse bedrijven. Amsterdam verdiende 373 miljoen euro met de gronduitgifte van nieuwe bouwlocaties, die boven verwachting was.

Het is de eerste jaarrekening van de stad als geheel. Voor die tijd was er sprake van 44 verouderde administraties die vanaf begin 2015 bijeen zijn gebracht in een nieuwe organisatie. Dat maakte het opstellen van deze jaarrekening tot een lastige klus die dankzij alle financiële medewerkers is geklaard, zegt wethouder Udo Kock (Financiën).

11-05-2016 © ANP / Demet TV