Categories Nieuws Artikelen

Reizigers zonder water gestrand in hete trein

Een hogesnelheidstrein heeft zondagavond ruim anderhalf uur stilgestaan bij Roelofarendsveen. De Fyra van Amsterdam naar Breda hield er rond 20.30 uur opeens mee op wegens materieelproblemen. “Ontzettend vervelend”, zegt een woordvoerder van de NS.

Voor de ongeveer 250 passagiers is in de barloze trein geen water beschikbaar, terwijl de airconditioning was uitgevallen. “Heel vervelend met dat warme weer.” De zegsvrouw verwacht dat een andere locomotief de reizigers rond 22.15 uur terugbrengt naar Schiphol. Dan gaan ook de stroom en de airco weer aan. Vanaf Schiphol kunnen ze een trein naar Breda nemen of een bus naar België.

“Op Schiphol staat water klaar en worden de gegevens van de gedupeerde reizigers genoteerd”, vervolgt de woordvoerder. Ze kunnen aanspraak maken op de compensatieregeling. De trein was rond 20.00 uur vertrokken uit Amsterdam.

27 mei 2012, 22:15
© [CopyRight 2012, Novum]