Categories Nieuws Artikelen

Sharia4Holland-lid opgepakt voor bedreigen Wilders

Een 29-jarige man uit Woerden is zondagavond aangehouden voor zijn uitlatingen tijdens een persconferentie van Sharia4Holland. De man wordt verdacht van bedreiging aan het adres van Geert Wilders, laat de Amsterdamse politie weten.

De politie en het Openbaar Ministerie stelden zaterdag een onderzoek in naar de uitspraken die leden van Sharia4Holland vrijdagmiddag op de Dam deden. De sharia zou volgens de aangehouden woordvoer wel met Wilders ‘dealen’ zoals in het verleden vaker met ‘dergelijke figuren’ is gebeurd. “Trek lering, ook uit het geval van Theo van Gogh”, zei hij. Wilders werd ook vergeleken met een hond van de Romeinen.

De politie liet zaterdag weten te toetsen of de uitspraken tijdens de persconferentie strafbaar zijn. PVV-leider Geert Wilders heeft vervolgens aangifte gedaan. Toen de woon- en verblijfplaats van de verdachte was vastgesteld, heeft de politie hem aangehouden.

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren had al vragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) naar aanleiding van de doodsbedreiging. Hij wil dat Sharia4Holland wordt verboden.

27 mei 2012, 20:40
© [CopyRight 2012, Novum]