Categories Nieuws Artikelen

Aanslag op Turks politiebureau

Een aanslag op een politiebureau in het Centraal-Turkse stadje Pinarbasi heeft vrijdag aan zeker een politieman het leven gekost. Er vielen zo’n twintig gewonden. Vijf van hen zijn er slecht aan toe. Dit hebben het televisiestation NTV en het persbureau Dogan gemeld.

De daders van de aanslag probeerden met een met explosieven geladen auto het politiebureau te rammen. Agenten die het bureau buiten bewaakten openden het vuur op de aanvallers. Vrij snel daarna explodeerde de auto. Het is nog niet duidelijk of de aanvallers de explosieven tot ontploffing hebben gebracht of dat de explosie het gevolg was van de schietpartij.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Koerdische rebellen, die strijden voor Koerdische autonomie in het zuidoosten van Turkije, plegen geregeld aanslagen op politiemensen.

25 mei 2012, 10:44
©novum