Oude V&D’s worden tijdelijk woonwinkels

In de vroegere V&D’s in Alphen aan den Rijn en Beverwijk komen grote pop-up stores onder de naam WoonXL. Het gaat om tijdelijke woonwinkels die worden opgezet door wooncentrum De Zeehoek, een meubelverkoper uit het West-Friese Andijk.

Het initiatief is bedoeld om langdurige leegstand van de vroegere V&D’s voorkomen. In de zaken zullen restvoorraden van meubelimporteurs en fabrikanten worden aangeboden. De eigenaren van de winkelpanden kunnen in de tussentijd op zoek naar nieuwe huurders.

Mogelijk komen er ook WoonXL’s in de voormalige V&D’s in Alkmaar en Venlo. Daarover vinden nog gesprekken plaats. Over drie andere oude V&D-panden wordt eveneens nog onderhandeld. Directeur Fred Reiber van De Zeehoek benadrukte maandag in een toelichting dat zijn WoonXL niets te maken heeft met de bekende woonmeubelketen Woonexpress van winkelconcern DMG, die ook wel bekendstaat als Woonexpress XL.

16-05-2016 ANP / Demet TV