Categories Nieuws Artikelen

‘Wordt PVV de grootste, dan moet ze regeren’

Als de PVV bij de volgende verkiezingen de grootste wordt, dan moet de partij in de regering worden opgenomen. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Van alle ondervraagden vindt 56 procent dat verkiezingswinst moet worden gehonoreerd met regeringsdeelname. Maar uitsplitsing naar partijvoorkeur laat flinke uitschieters zien. Zo vindt 100 procent van de aanhangers van de PVV dat de partij bij winst moet gaan regeren. Van de achterbannen van PvdA en GroenLinks is maar 21 procent die mening toegedaan.

Of PVV-leider Geert Wilders bij verkiezingswinst ook de premier van Nederland moet worden, stuit op meer verzet. Een meerderheid (53 procent) vindt van niet. Ook de achterban van de PVV is niet volmondig: daarvan zegt 87 procent ja tegen premier Wilders. PvdA, GroenLinks en D66 zijn het felst tegen.

16-05-2016 ANP / Demet TV