Rotterdammers in de rij voor De Trap

Amper anderhalf uur na de officiële opening door burgemeester Ahmed Aboutaleb hadden op pinkstermaandag al 2000 mensen De Trap op het Stationsplein in Rotterdam beklommen.

De Rotterdammers staan in de rij voor het bestijgen van de 29 meter hoge steigerinstallatie met 180 treden, die naar het dak van het Groothandelsgebouw voert. De Trap verbindt deze icoon van de wederopbouw met een van de nieuwste blikvangers van de stad, Rotterdam Centraal.

Bovenop wacht een uitzicht over grote delen van de Maasstad in alle windrichtingen. Op het dak is plaats voor duizend mensen. Daar is ook een tentoonstelling te zien en is een tijdelijke horecagelegenheid ingericht.

Met de tijdelijke trapconstructie viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw van de stad. Om veiligheidsredenen kunnen telkens maximaal 300 mensen op de trap lopen. De Trap blijft tot 12 juni staan en kan dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur worden beklommen.

16-05-2016 ANP