Zorg over relatie tussen EU en Turkije

(ANP) Europarlementariër Marietje Schaake van D66 maakt zich ernstig zorgen over de verslechterende relatie tussen de Europese Unie en Turkije. In het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen sprak ze woensdagavond over een ,,zorgwekkende trend” van verwijdering. Schaake doelt daarmee op de vervolging van journalisten en het schenden van mensenrechten.

De deal die met Turkije over de vluchtelingenproblematiek is gemaakt, leidt volgens de politica tot mensenrechtenschendingen. ,,Europese leiders moeten daarom blijven wijzen op mensenrechten. Sinds de deal zijn politici als Frans Timmermans helemaal niet uitgesproken over mensenrechtenschendingen, terwijl het ene na het andere incident plaatsvindt.”

Schaake was deze week met de mensenrechtencommissie van het Europees Parlement in Turkije.

19-05-2016 © ANP