Categories Nieuws Artikelen

Amsterdam steekt miljoenen in opknappen stad

Amsterdam steekt de komende jaren 40 miljoen euro in het opknappen van achterstallig onderhoud. Het geld gaat vooral naar buurten buiten de ring en in Noord, waar flinke achterstanden zijn. Ook wil het stadsbestuur 10 miljoen euro per jaar uittrekken om de stad schoon te houden, blijkt uit de voorjaarsnota die wethouder Udo Kock (financiën) donderdag heeft gepresenteerd.

Verder investeert het college van burgemeester en wethouders 10 miljoen euro in de integratie van asielzoekers. Het geld wordt gebruikt om zo snel mogelijk de taal te leren, een opleiding te volgen en aan het werk te kunnen.

Amsterdam zet verder in op het verbeteren van de eigen financiële organisatie. Hoewel hier al enige tijd aan wordt gewerkt, is Amsterdam er nog niet. Het stadsbestuur wil onder meer 3,1 miljoen euro uittrekken voor de uitvoering van de aanbevelingen van de gemeentelijke enquêtecommissie, die eerder dit jaar met een kritisch rapport kwam over de chaos bij de financiële diensten.

19-05-2016 © ANP / Demet TV