Turkije wil investeren in Marokkaanse Sahara-regio’s

Zowel Saudi-Arabië als Turkije stellen zich positief op over de ontwikkelingen in Marokko. Beide landen laten weten geïnteresseerd te zijn in investeringen in Marokko.

Twee maanden eerder bezocht een Saudische zakendelegatie Laayoune en Dakhla. Afgelopen week was een Turkse zakendelegatie onder leiding van de voorzitter van de Turkse Raad van Investeerders aan de beurt. Zij brachten een bezoek aan Laayoune en spraken met burgemeester Bouchaib Yahdih. De delegatie sprak ook met de gemeentevoorzitter van de regio.

De investeerders uit Turkije zouden vooral geïnteresseerd zijn in de sectoren toerisme, infrastructuur, duurzame energie, bouw en de voedingsindustrie. Het bezoek heeft ook een politiek karakter, daarmee laat Turkije zien Marokko te steunen in de Sahara-zaak.  

19-05-2016 © Demet TV

Volg Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turken en Marokkanen.